Thursday, March 30, 2023

Keqpërdorën seksualisht të miturën – dhjetë persona privohen nga liria

Hetimet për keqpërdorim seksual dhe përgatitje të...

Kryeprokurori Joveski s’jep detaje për mbikëqyrjen e Korridoreve 8 dhe 10-D

Kryeprokurori Lubomir Joveski nuk jep detaje lidhur...

Sulmohet fizikisht një i mitur nga Sellca.

Dyzet e dy vjeçari A.S. nga Sellca...

Arta Bilalli Zendeli ngre në BE çështjen e anëtarësimit të Kosovës në Parlamentin Europian

Deputetja e Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI) – Arta Bilalli Zendeli, ka kërkuar nga autoritet e Ansamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës përgjigje se kur do të shqyrtohet aplikimi i Kosovës në BE.

Ja pyetja e deputetes Arta Bilalli Zendeli drejtuar Kryeministres së Islandës pas prezantimit të saj para deputetëve të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës:

“Plotësisht pajtohem se Islanda e ka marrë kryesimin me Komitetin e Ministrave në një moment shumë kritik- në moment kur lufta është rikthyer në Europë për shkak të invazionit rus në Ukrainë. Shumë pamje nga kjo luftë, mua dhe popullsisë së Ballkanit na janë të njohura, sepse e kemi parë Masakrën e Reçakut në Kosovë, Masakrën e Srebrenicës në Bosnjë dhe Herzegovinë, Vukovarit në Kroaci, etj. Këshilli i Europës, në fillim kishte 10 shtete. Tanimë ka 46. Një shtet – Kosova, ka aplikuar për anëtarësim në maj të vitit të kaluar”.

Kështu i është drejtuar deputetja e BDI-së Asamblesë, duke u interesuar se kur do të sillet ai aplikim në PACE, sepse, ka thënë ajo, Ballkanit Perëndimor i duhet paqe-paqe e qëndrueshme dhe Këshilli i Europës mund ti prijë këtij procesi.