Pas tërmetit të fuqishëm në pjesën juglindore të Turqisë, Ministria e Punëve të Jashtme ka rënë në kontakt me Ambasadën e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Ankara dhe konsulin gjeneral në Stamboll, të cilët janë në komunikim të vazhdueshëm me institucionet kompetente në Turqi.

Përfaqësitë tona në Turqi janë në dispozicion 24 orë për të gjitha pyetjet eventuale, në numrat e telefonit: 00905394569710 në Ankara, +905456149777 në Stamboll si dhe SOS numri i MPJ-së, 38975273732 – Shkup.