Monday, December 11, 2023

Sot ditë zie në Maqedoninë e Veriut

Në kujtim të viktimave nga tërmetet shkatërruese në Turqi dhe Siri, sot në Maqedoninë e Veriut është shpallur ditë zie.

Në vendin tonë dhe përpara përfaqësive diplomatike dhe konsullore flamuri është ulur në gjysmështizë.

Vendimi është marrë dje nga Qeveria, si shprehje e solidaritetit dhe respektit për numrin e madh të jetëve të humbura të shkaktuara nga tërmeti katastrofik që ndodhi në Turqi dhe Siri më 6 shkurt.

Numri i të vdekurëve nga tërmetet, që nga dje ka shkuar në mbi 33 mijë. /Telegrafi/