Monday, October 2, 2023

Rritet çmimi i naftës në Maqedoninë e Veriut

Komisioni Rregullator për Energjetikë solli vendimin, me të cilin bëhet rritja, gjegjësisht ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës, mesatarisht 0,27% në raport me vendimin e datës 8.2.2023.

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 ulen për 0,50 den/litër.
Çmimi i shitjes me pakicë i EURODIZELIT (D-Е V) rritet për 0,50 den/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri I(ЕL-1) nuk ndryshon.

Çmimi i shitjes me pakicë i Мazutit М-1 SU rritet për 0,786 den/kg dhe do të jetë 42,197 den/kg.

Nga data 14.2.2023, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

EUROSUPER BS – 95 81,50 (denarë/litër)
EUROSUPER BS – 98 83,50 (denarë/litër)
EURODIZEL BS (D-E V) 76,50 (denarë/litër).

Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 75,00 (denarë/litër)