Monday, December 11, 2023

Snopçe: Janë siguruar votat e nevojshme për rikonstruim të Qeverisë

Deputeti dhe koordinatori i grupit parlamentar të Aleancës për Shqiptarët, Halil Snopçe në konferencën e sotme për media theksoi se është i bindut se janë siguruar votat e nevojshme për rikonstruimin e Qeverisë.

“Ne kemi marrëveshje mes partnerëve të rinj të koalicionit. Ne jemi të bindur se ata numra janë siguruar. Nuk besoj se dikush do të hynte në avantura të tilla pa u siguruar ata numra. Megjithatë, ajo që ne si Aleancë për Shqiptarët mund ta garantojmë është se tetë votat tona do të jenë ‘për’. Për këtë mumdemi me garanci të themi. Megjithatë, nuk kam dyshim se numrat janë siguruar. Këtu nuk ka dyshim”, tha Snopçe.

Duke u përgjigjur në një pyetje të gazetarëve rreth vlerave të cilat i ofron Aleanca për Shqiptarët si partner i ri qeveritar, Snopçe tha se një vlerë është të japin mbështetje me qëllim që Qeveria të funksionojë dhe me kapacitetet të cilat i kanë të bëjnë përpjekje që të instalohen “vlera të drejta dhe të vërteta”.

“Edhe kuadrot që propozuam si ministra janë jashtëzakonisht profesionistë, të cilët janë të dëshmuar në profesionet e tyre. Në sferat që ata do të udhëheqin do të kemi mundësi të shohim ministri cilësore, vendime cilësore dhe ligje cilësore. Unë jam i bindur për këtë, duke ditur personelin që kemi propozuar. Ne do të vazhdojmë të jemi kritikë në ato dikastere, në ato pjesë që do të vazhdojnë të jenë jofunksionale. Ne do të jemi kritikë edhe ndaj ministrave tanë nëse nuk e realizojnë atë që premtojnë”, theksoi ai.

Snopçe theksoi se është shumë me rëndësi që kjo Qeveri të jetë funksionale dhe të shfrytëzohet viti 2023 për procesin e integrimeve evropiane.

“Është shumë e rëndësishme që kjo Qeveri të jetë funksionale. Nëse qeveria është funksionale, atëherë mund të ketë shpresë. Ndërsa, nëse shkojmë në zgjedhje të parakohshme, historia mund të përsëritet, siç na ndodhi në vitin 2008. Kemi ndikime të ndryshme në vendin tonë. Disa anketa në vendin tonë janë shqetësuese. Gjëja më e rëndësishme është të përdorim vitin 2023 për kursin tonë të integrimit evropian, i cili është garancia e vetme për të ardhmen tonë. Në të kundërtën, gjithçka mund të ndodhë”, tha Snopçe.