Wednesday, March 29, 2023

Ekspozitë e vizatimeve fëmijërore nga karvani “Kuvendi për qytetarët”

Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së...

Seanca e Komisionit Parlamentar për Politikë të Jashtme

Shkup, 29 mars – Komisioni Parlamentar për Politikë...

Grubi: Për shkak të politikave raciste demografike të Mickoskit, shqiptarët nuk mund të marrin leje ndërtimi në komunat e udhëhequra nga VMRO-ja

Duke replikuar me deputetët e VMRO-DPMNE-së, zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi ka thënë se VMRO-DPMNE-ja opozitare është parti e skandaleve dhe numëron më shumë skandale deri sa është në opozitë se san ë kohën kur ka qenë në pozitë.

Përpos kësaj, Grubi zbuloi se kreu i VMRO-DPMNE-së, Hristian Mickoski u ka dhënë urdhër kryetarëve të komunave me të cilat udhëheq VMRO-ja të mos u japin leje për legalizim dhe ndërtim shqiptarëve.

Sipas Grubit, e gjithë kjo ndodhë për arsye raciste demografike.

Grubi mes tjerash ka thënë se VMRO-ja është shndërruar në një parti e cila krijon lajme të rreme dhe merret me gjëra të kota.

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi tha se skandalet e VMRO-së nuk mund ti fsheh as prokuroria “ruse” të cilën sipas Grubit ata e duan dhe mbështesin. /indeks.mk/