Sunday, December 3, 2023

Ministri Osmani do t’i drejtohet Komitetit të Ministrave të Këshillit të Europës

Kryetari i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Europë (OSBE) ministri i Jashtëm, Bujar Osmani, sot në Strasburg do të prezantojë programin e kryesimit të Maqedonisë së Veriut me OSBE-në në Komitetin e Ministrave të Këshillit të Europës.

“Osmani do të ketë takim me Sekretaren e Përgjithshme të Këshillit të Europës, Marija Pejçinoviq-Buriq, me të cilën do të diskutohet për punën e përbashkët të OSBE-së dhe Këshillit të Europës, në drejtim të vendosjes së stabilitetit. dhe siguria e bazuar në demokraci, sundimi i ligjit dhe respektimi i të drejtave të njeriut në Europë.Gjithashtu, Osmani do të trajtojë edhe prioritetet kryesore të presidencës së Maqedonisë së Veriut, me theks në agresionin ushtarak të Ukrainës, ndërtimin e besimit dhe pajtimit, kundër korrupsionit, si dhe rolin e të rinjve”, njoftojnë nga Ministria e Punëve të Jashtme.