Monday, October 2, 2023

Mitreski: Koalicioni Evropian dëshmon se jemi kundër forcave të regresionit VMRO-DPMNE dhe Levica

Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së Jovan Mitreski deklaroi se ideja e rikonstruimin të qeverisë ishte të qëndronte në një vend të gjitha partitë pro-evropiane, domethënë koalicioni Evropian kundër forcave të regresionit OBRM-PDUKM dhe “Të Majtës”.

“Unë mendoj se kjo ide së shpejti do të marrë fund, dhe madje edhe partia që është larguar nga qeveria do të analizojë vendimin e saj. Qëllimi nuk ishte të sigurohej një shumicë prej dy të tretave në Kuvend, pasi kjo çështje do të varet nga OBRM-PDUKM”, tha Mitreski në “TV21”.

Sipas tij, është shumë e rëndësishme të kuptohet se çfarë do të thotë prezantimi i bullgarëve dhe komuniteteve të tjera në Kushtetutë.

“Duhet të jemi të vetëdijshëm dhe serioz dhe të mos hedhim poshtë identitetin tonë. Futja e bullgarëve do të thotë që ka dy popuj të ndryshëm, maqedonas dhe bullgarë, domethënë, një dallim do të bëhet ndryshe nga një dogmë e përmendur”, tha Mitreski.

Deputeti shtoi se ndryshimet kushtetuese janë duke u përgatitur, ndërsa debati në parlament do të fillojë në periudhën e ardhshme./Telegrafi/