Wednesday, March 29, 2023

Ibraimi: “Fronti për Europë”, bllokon shtrirjen ruse në Maqedoninë e Veriut

“Fronti për Europë” nëse shfrytëzohet mirë nga...

Ekspozitë e vizatimeve fëmijërore nga karvani “Kuvendi për qytetarët”

Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së...

“Gjobat janë nga 800 në 10.000 euro”, Trajkovski thotë se ka bukë prej 33 denarëve dhe se inspektorët po kontrollojnë dyqanet

Drejtori i Inspektoratit të Tregut, Goran Trajkovski, në profilin e tij në Facebook ka shkruar se ka bukë në dispozicion dhe se shitet për 33 denarë, përcjell TV21. Ai theksoi se inspektorët janë në terren dhe shtoi se së shpejti pritet të ngrihen edhe çmimet e produkteve të tjera bazë të ushqimit.

Njoftoj se nëse konstatohet shkelje e vendimeve do të vijojnë gjoba në përputhje me Ligjin për Tregti.

“Gjobat janë të larta dhe shkojnë nga 800 deri në 10.000 euro, andaj apeloj që të respektohen vendimet, dhe ne si institucion jemi ende në terren për të monitoruar situatën dhe për të vepruar në rast të shkeljeve të mundshme të dispozitave ligjore! Qytetarët nuk duhet të vuajnë për interesa personale të të tjerëve! Masat kanë për qëllim lehtësimin e gjendjes së qytetarëve në një periudhë të tillë krize dhe abuzimi i tyre është absolutisht i papranueshëm. Kriza nuk është kohë për të menduar vetëm për veten dhe për përfitimin, por është e nevojshme të kemi mirëkuptim ndaj njëri-tjetrit, të ndihmojmë dhe të jemi solidarë”, tha Trajkovski.