Thursday, March 30, 2023

Keqpërdorën seksualisht të miturën – dhjetë persona privohen nga liria

Hetimet për keqpërdorim seksual dhe përgatitje të...

Kryeprokurori Joveski s’jep detaje për mbikëqyrjen e Korridoreve 8 dhe 10-D

Kryeprokurori Lubomir Joveski nuk jep detaje lidhur...

Sulmohet fizikisht një i mitur nga Sellca.

Dyzet e dy vjeçari A.S. nga Sellca...

ISHT-Maqedoni ka kryer mbi 250 kontrolle për bukën, janë shqiptuar mbi gjashtë gjoba

Inspektorati Shtetëror i Tregut (ISHT) njofton se ditën e shtunë ka kryer mbi 250 inspektime dhe kontrolle në të gjithë vendin. Nga mbikëqyrjet dhe kontrollet është konstatuar se një numër i madh i tregtarëve respektojnë vendimet e Qeverisë për ngrirjen e çmimit të bukës deri në 33 denarë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Buka shitet nga 28 deri në 33 denarë, varësisht nga pesha dhe qyteti ku janë kryer kontrollet, ndërsa shitësit me shumicë dhe pakicë të produkteve ushqimore në përgjithësi e respektojnë obligimin për prodhimin dhe nxjerrjen në treg të bukës të përcaktuar me Vendim të Qeverisë, në sasi të paktën 80 për qind të prodhimit të kësaj buke në dhjetor 2022”, thuhet në Inspektorati.

Aty ku janë konstatuar shkelje janë lëshuar gjithsej gjashtë urdhërpagesa kundërvajtës në vlerë prej mbi 960.000 denarë.

Inspektorati Shtetëror i Tregut njofton se do të vazhdojë të kryejë kontrolle intensive pas vendimit të Qeverisë për ngrirjen e çmimit të bukës.