Nga LSDM-ja, thonë se kryetarët e komunave nga radhët e VMRO-DPMNE-së janë simbol i paaftësisë dhe mos angazhimit për qytetarët.

Nga atje kanë shtuar se për një vit e gjysmë të mandatit të tyre, qytetarët nuk parë ndonjë projekt në të mirë të qytetarëve, zgjidhje për promovimin e cilësisë së jetës apo çfarë do diçka tjetër për përmirësimin kushteve të qytetarëve.

“Por kjo është arsyeja pse qytetarët e dhjetëra komunave kanë marrë shërbime më të shtrenjta, dhe tani Qyteti i Shkupit, Ohrit, Resnjës dhe Koçanit janë vendet që kërkojnë një rritje drastike të çmimit të ujit, megjithëse pothuajse të gjitha shërbimet marrin energji elektrike në një çmim preferencial”, thonë nga LSDM.

Nga atje kanë shtuar se Komuna të mëdha si Aerodromi, Prilepi, Gazi Baba dhe Buteli planifikojnë të huazojnë qytetarët e tyre me bono komunale për të cilat askush nuk e di se si paratë do të shpenzohen për huazime të tilla.

“Kjo nuk i parandalon kryetarët e komunave të VMRO-së të shpenzojnë dhjetëra miliona euro këtë vit në stafin e partisë së përkohshme në komuna, ndërmarrje dhe institucione nën juridiksionin e tyre”, thonë nga LSDM.