8 Marsi është vendosur si Dita Ndërkombëtare e Gruas, një ditë përkujtimore e protestave për të drejtat e grave. Sot gratë do të demonstrojnë masivisht në të gjithë botën për të mbrojtur të drejtat e tyre, të cilat janë në rrezik në shumë vende.

Mitingje dhe ngjarje të tjera janë planifikuar në qytete anembanë botës, nga Parisi dhe Madridi në Bagdad, Stamboll dhe Singapor.