Sekretari i përgjithshëm i Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI) – Faton Ahmeti në tubimin “Bashkë për Europë” të liderit Ali Ahmeti me qytetarë dhe strukturat partiake në Çair të Shkupit tha se nga këtu japim mesazhin se ne jemi pas rilindasit të fundit, vizionarit, Ali Ahmeti.

“Ky proces është vendimtarë për vendin, për të tashmë dhe të ardhmen, për të harmonizuar qendrimet tona me standardet e BE-së. Kur skeptikët mohonin mundin tonë për anëtarësim në NATO, në fituam. Tani ëhstë mision BE-ja prap po flasin mirëpo në do të fitojmë përsëri. Nga kjo sallë sontë në ju themi se Ali Ahmeti plagë të hapura e punë të papërfunduara kurrë nuk ka lënë pas. BDI gjithmonë ka pasur përgjëgjësi për punët që ka menaxhuar, ndaj gjithmonë kemi pasur sukses. Urtësia dhe mencuria e liderit tonë I shërben gjithmonë kauzës kombëtare, kemi fatin të mësojmë nga Ali Ahmeti, shumë gjenerata u rriten dhe u profesionalizuan nga mundi dhe mundësia e tij. Ky është Ali Ahmeti, ai që hap shtigjë për gjeneratat e reja”, tha Ahmeti para banorëve të Çairit.(Politiko.mk)