Tre persona kanë vdekur nga një virus misterioz që shkakton gjakderdhje nga hundët në Burundi, Afrika Perëndimore.Insekti i panjohur ka shkaktuar simptoma duke përfshirë ethe, dhimbje koke, marramendje dhe të vjella, ku autoritetet e shëndetit publik në vend po përpiqen ta frenojnë atë, sipas The Mirror.

Zona e Baziros është karantinuar, sipas raportimeve të mediave lokale, pasi dy nga rastet e infektuar u zhvendosën atje për trajtim.

Një infermiere nga qendra shëndetësore Migwa tha se sëmundja “vret shpejt”, me të tre vdekjet deri më tani që kanë ardhur brenda 24 orëve pasi pacienti ka shfaqur simptoma.

Ministria e Shëndetësisë e Burundit ka përjashtuar tashmë Ebolën dhe Marburgun dhe po shikon nga afër virusin, i cili duket të jetë një insekt ngjitës hemorragjik.

Kjo vjen pasi Tanzania fqinje njoftoi një shpërthim të Marburgut në fillim të këtij muaji, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) deklaroi një rrezik “shumë të lartë” për vendet përreth.