Monday, December 11, 2023

Policia del me apel për ngasësit pas reshjeve të dendura të borës


Pas reshjeve të dendura të borës, Policia del me apel për ngasësit.

Policia e Kosovës pas reshjeve të shiut ka apeluar për kujdes të shtuar gjatë ngasjes në rrugë me ngrica.

“Edhe pse jemi në stinën e pranverës dhe shumica e automjeteve në qarkullim mund të jenë me goma të verës, pas paralajmërimit se këtë javë gjatë natës dhe në orët e hershme të mëngjesit do të mbizotëroj mot me temperatura të ulëta (reshje të shiut, në lokacione të ndryshme mundësi për reshje bore, rrjedhje të ujit në rrugë e po ashtu edhe dëmtim i asfaltit dhe krijim i gropave), kërkohet nga shoferët që të shtohet kujdesi gjatë qarkullimit në rrugë, ku me rënien e temperaturave krijohen ngrica që rrezikojnë seriozisht pjesëmarrësit në trafik”, ka apeluar Policia duke kërkuar nga ngasësit që të kenë kujdes të shtuar në komunikacion.

Policia e Kosovës bazuar në kushtet meteorologjike apelon për kujdes të shtuar në trafik:

Përqendrohuni maksimalisht gjatë drejtimit të mjetit!

Mbani distancën e sigurt në mes mjeteve!

Përdorni rripin e sigurisë!

Respektoni kufizimet e shpejtësisë konform kushteve atmosferike të krijuara!

Mos përdorni telefoni mobil gjatë ngasjes!

Mos kryeni parakalime të ndaluara apo mos bëni manovra me mjet në rrugë!