Në rast se të gjithë liderët pajtohen, do të ketë takim lidershipi me presidentin Stevo Pendarovski. Këtë e theksoi kreu i shtetit para gazetarëve, i pyetur nëse do t’i thërrasë presidentin e LSDM-së, Dimitar Kovaçevski dhe kryetarin e VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mikokoski, për bisedime për ndryshimet kushtetuese.

“Në parim, unë kam organizuar gjithmonë takime të lidershipit nëse ka pëlqim nga dy partitë eprore, tri partitë eprore. “Deri në këtë moment nuk ka marrëveshje për propozimin kroat nga palët tjera të supozuara”, thotë Pendarovski.

Më herët, kryeministri Dimitar Kovaçevski e ka refuzuar propozimin e liderit të opozitës VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, i cili ka ofruar takim në takim lidershipi ose në një duel televiziv. Sipas Kovaçevskit, nuk duhet të ketë takim udhëheqës sepse dihen qëndrimet. Për një debat televiziv – ai refuzoi shprehimisht. Ai shtoi se debati për ndryshimet kushtetuese nuk zhvillohet në media.