Me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Romëve, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të mbajë manifestim me temë: “Perspektivat evropiane dhe zhvillimi cilësor i komunitetit rom në Maqedoninë e Veriut”.

Në këtë ngjarje fjalim do të mbajnë kryetari i Qeverisë Dimitar Kovaçevski, ambasadori i Delegacionit të BE-së në Shkup Dejvid Gir , Bojan Mariçiq, zëvendëskryetar i Qeverisë për Çështje Evropiane, Jovanka Trençevska, Ministre e  Punës dhe Politikës Sociale, Bekim Rexhepi  zëvendësministër i Transportit dhe Lidhjeve, Gjulten Mustafova, nga Këshilli i Evropës, si dhe kryetarë komunash, përfaqësues të organizatave qytetare rome dhe deputetë.