Në emisionin “Mrezha”, zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi iu përgjigj pyetjeve të Infomax në lidhje me Marrëveshjen për ndërtimin e Korridoreve 8 dhe 10d. Grubi theksoi se marrëveshja ka një klauzolë konfidencialiteti, por nuk është aspak sekrete, por do t’u prezantohet deputetëve në Kuvend.

– Nuk është e vërtetë që Marrëveshja është sekrete, ne nuk kemi ndërmend të fshehim asgjë, përkundrazi, ky proces që ka dy vite është publik dhe shumë transparent. Në proces janë përfshirë shumë institucione, ka pasur ofertë për të përfshirë edhe opozitën dhe reagimet e sotme më befasojnë sepse ishin pjesë e këtij procesi.

Kontrata nuk është sekret shtetëror, është e natyrës konfidenciale, por vetëm disa pika të kontratës mund të mos publikohen, por pothuajse të gjitha kontratat e nënshkruara nga NPRSH janë të njëjta sepse ka sekrete biznesi sepse çdo kompani ka biznesin e saj, shpjegon Grubi.

– E gjithë marrëveshja është përkthyer në ligj dhe miratuar nga Kuvendi dhe definitivisht nuk është sekret shtetëror.

Ne si Qeveri jemi të gatshëm që t’i përgjigjemi pozitivisht kërkesave të deputetëve dhe dje kam kërkuar nga deputetët që të na lejojnë ta prezantojmë Marrëveshjen para një komisioni parlamentar. I gjithë komisioni drejtues është gati të raportojë në Parlament dhe deputetë dhe t’u përgjigjet të gjitha pyetjeve të tyre, nuk ka asgjë për të fshehur, nuk ka asgjë të tmerrshme për vendin, përkundrazi, është shumë e mirë për vendin. Nga përvoja e mëparshme vendosëm që këtë herë të veprojmë ndryshe, në atë mënyrë që të gjitha shtetet e rajonit ta zgjidhin çështjen me autostradat, thotë Grubi.