Tuesday, September 26, 2023

Bashkimi Evropian shtyn hyrjen në fuqi të sistemit që zëvendëson vulat e pasaportave


BE shtyn hyrjen në fuqi të sistemit që zëvendëson vulat e pasaportave.

Bashkimi Evropian ka shtyrë edhe një herë hyrjen në fuqi të Sistemit të Hyrës/Daljes (EES), një sistem i ri biometrik që supozohej të hynte në fuqi në nëntor të këtij viti.

Siç raporton Independent, skema elektronike e kufirit, e cila ndër të tjera do të zëvendësojë vulosjen e pasaportave me regjistrimin dixhital të atyre që hyjnë dhe dalin nga zona Shengen, do të shtyhet sërish, pasi i njëjti nuk është ende gati, raporton Schengen Visa.

“The Independent ka mësuar se skema e kufirit elektronik nuk do të zbatohet tani këtë vit, sepse databaza nga e cila varet nuk do të jetë gati me kohë”, pohon gazeta, duke theksuar se pritet një vendim zyrtar për një datë më të saktë. marrë në qershor.

Ai gjithashtu pretendon se ndërsa data e ardhshme për nisjen e EES besohet të jetë maji 2024, ka shanse që kjo të ndodhë më vonë vitin e ardhshëm, pas Lojërave Olimpike verore që janë caktuar të mbahen në Francë midis 26 korrikut dhe 11 gushtit.