Sunday, June 4, 2023

Del në treg “Barbie” me sindromën Down

Një Barbie me sindromën Down është kukulla më e re. Gjigandi amerikan i lodrave ishte përballur me kritika të mëparshme se Barbie tradicionale nuk përfaqësonte femrat e vërteta. Vitet e fundit ka krijuar kukulla me aparat dëgjimi, gjymtyrë protetike dhe karrige me rrota. Qëllimi ishte që të gjithë fëmijët ta shohin veten në Barbie si dhe të luanin me kukulla që u duken si vetja. Kukulla ka gjithashtu një varëse rozë me tre chevronë lart që përfaqësojnë tre kopjet e kromozomit të 21-të, materiali gjenetik që shkakton karakteristikat që lidhen me sindromën Down. Ajo gjithashtu ka të vendosura ortotikë të këmbëve ngjyrë rozë për t’u përshtatur me veshjen e saj pasi disa fëmijë me sindromën Down përdorin ortotikë për të mbështetur këmbët dhe kyçet e tyre.