Monday, December 4, 2023

Kovaçevski: Letra e Agelerit është dërguar kudo që duhet, ka raste që janë zvarritur, opozita të pyetet për ligjet e bllokuara në Kuvend

Ajo letër përmban disa raste të caktuara të cilat, për fat të keq, mund të them se janë vërtet janë zvarritur. Procedura shkon me kthim nga instancat më të larta në ato më të ulëta disa herë. Megjithatë, këto janë pyetje për gjykatësit që punojnë dhe për ata që menaxhojnë me punën e gjykatësve, tha kryeministri Dimitar Kovaëevski i pyetur për koment për letrën e ambasadores amerikane në vend, Angela Prajs Ageler.

Në letrën që Ageleri më 11 prill ua ka dërguar organeve gjyqësore dhe ekzekutive, ajo shpreh shqetësimin për vendimin e Gjykatës së Apelit – Shkup për kthimin në procedurë të shkallës së parë për rigjykim të disa lëndëve nga, siç thekson, të profilit të lartë.