Rrjeti telemetrik sizmologjik i Republikës së Maqedonisë së Veriut, në stacionet sizmologjike të instaluara në të gjithë territorin tonë, i mirëmbajtur nga Observatori Sizmologjik pranë Fakultetit Shkencë-Matematikor në Shkup, mëngjesin e sotëm herët më 26.04.2023, ka regjistruar dy tërmete, E para 120 km në juglindje të Shkupit, me origjinë nga zona epiqendrore e Strumicës, dhe e dyta 70 km në juglindje të Shkupit dhe buron nga zona epiqendrore e St. Nikollë – Shtip, informojnë nga Observatori Sizmologjik Shkup.

Siç bëjnë të ditur nga atje, sipas të dhënave të deritanishme që disponon observatori, tërmeti i parë ka ndodhur në orën 04:55 me magnitudë lokale ML2.2 dhe intensitet III gradë sipas shkallës makrosizmike evropiane dhe është ndjerë. nga popullata e Strumicës dhe rrethinës, ndërsa e dyta ka ndodhur në orën 06:32 me magnitudë lokale Rihter ML2.0 dhe me intensitet III gradë sipas shkallës makrosizmike evropiane dhe është ndjerë nga popullata e Shtipit dhe Zona përreth.