Është shtyrë seanca e Këshillit Gjyqësor ku pritej të zgjidhej kryetari i ri. Fillimisht pritej se pasardhësi i Damevës do të zgjidhet menjëherë pas shkarkimit të saj, por nënkryetari i Këshillit, Selim Ademi kërkoi që përzgjedhje të shtyhej për disa ditë për shkak të rëndësisë së çështjes.

Shkarkimi i Damevës shkaktoi reagimin e presidenti Stevo Pendarovski, Ministrisë së Drejtësisë, deputetëve, Komisioni Anti-korrupsion si dhe ekspertëve juridikë.