Friday, December 8, 2023

Bill Clinton: E dija që në vitin 2011 se Putin do të sulmonte Ukrainën


Clinton: E dija që në vitin 2011 se Putin do të sulmonte Ukrainën.

Bill Clinton tha se e kuptoi që në vitin 2011 se ishte “vetëm çështje kohe” përpara se Vladimir Putin të sulmonte Ukrainën, pas një diskutimi rrëqethës me presidentin rus në Davos, Zvicër.

Gjatë atij takimi, tha Clinton, Putini hodhi poshtë një marrëveshje të ndërmjetësuar nga SHBA, të rënë dakord nga paraardhësi i tij, Boris Yeltsin, për të respektuar territorin e Ukrainës në këmbim të heqjes dorë nga Kievi nga arsenali i tij bërthamor i epokës sovjetike.

“Vladimir Putin më tha në vitin 2011, tre vjet para se të merrte Krimenë se ai nuk ishte dakord me marrëveshjen që bëra me Boris Yeltsin”, kujtoi ish-presidenti amerikan.

‘Unë nuk jam dakord me të. Dhe unë nuk e mbështes. Dhe nuk kam asnjë detyrim nga ajo marrëveshje,” tha Putin në atë kohë.