Monday, December 4, 2023

Ministri i Arsimit do t’i propozojë Qeverisë vlerësim për “TikTok” dhe rrjetet tjera sociale

Duke marrë parasysh zhvillimet në Serbinë fqinje dhe me qëllim të zvogëlimit të të gjitha rreziqeve dhe kërcënimeve të mundshme për sigurinë e nxënësve dhe mësuesve në mjedisin shkollor, ministri i Arsimit, Jeton Shaqiri njoftoi sot se do t’i propozojë Qeverisë së Maqedonisë së Veriut dhe autoriteteve të sigurisë një vlerësim urgjent të situatës dhe rreziqeve të sigurisë, të cilat në masë të madhe ushqehen nga disa rrjete sociale, si “TikTok”, transmeton Portalb.mk.

“Duke pasur parasysh se ato nuk duhet të përdoren në mjedise shkollore, Ministria e Arsimit dhe Shkencës tashmë po harton protokolle dhe udhëzime për shërbimet profesionale të shkollave dhe arsimtarëve, me qëllim të minimizimit të rreziqeve, kurse përdorimi i tyre duhet të kufizohet ose të pamundësohet plotësisht. Ftoj të gjithë mësuesit, por edhe prindërit, në një dialog më të hapur, duke kapërcyer tronditjen dhe mosbesimin, nxitjen e mirëkuptimit dhe perceptimeve pozitive, për të ndihmuar fëmijën e tyre, por edhe fëmijët përreth nesh, sepse ato janë kategoria më e rrezikuar për momentin”, tha Shaqiri.

Ndër të tjera ministri tha se do të forcohen më tej programet parandaluese për luftën kundër bullizmit, promovimi i mosdhunës dhe dialogut.

Ndalimin e “TikTok” dhe rrjeteve tjera sociale që nxisin dhunën në Maqedoni të Veriut, sot e ka kërkuar edhe kryetarja e Partisë Liberal Demokratike (PLD) njëkohësisht deputetja, Monika Zajkova.