75 shkolla anembanë Serbisë morën raporte për bomba të vendosura deri në orën nëntë mëngjesin e sotëm. Sipas korrespondentëve të RTS, raportet për bomba kanë mbërritur në Beograd, Nish, Çaçak, Gornji Milanovac, Novi Pazar, Kragujevc, Kraljevë, Krushevc, Novi Sad, Suboticë dhe Apatin.

Fëmijët janë evakuuar nga ato shkolla, ndërsa anëtarët e MPB-së kryejnë inspektime kundër subversionit për të përcaktuar nëse raportimet janë të rreme.

Deri më tani është konfirmuar se raportimet kanë qenë të rreme në Kragujevc, Novi Sad dhe Novi Pazar.

“Edhe ditët e mëparshme kur ka pasur raportime të tilla, të cilat janë konstatuar se janë të rreme, policia ka qenë gjatë gjithë kohës në terren dhe është kujdesur për sigurinë e studentëve dhe qytetarëve të vendit tonë. Ju kujtojmë se që nga muaji maj 8, prania e zyrtarëve policorë në të gjitha shkollat ​​fillore dhe të mesme në territorin e Republikës së Serbisë, si dhe në zonat shkollore, të cilët së bashku me policët shkollorë marrin masa mbrojtëse të sigurisë”, thuhet në njoftimin e MPB-së.

Siç u theksua, pjesëtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme kujdesen për sigurinë e të gjithë qytetarëve në baza ditore dhe në bashkëpunim me prokuroritë kompetente punojnë për ndriçimin e të gjitha ngjarjeve që kanë të bëjnë me raportimet për vendosjen e lëndës plasëse. pajisjet në shkolla dhe të gjitha objektet e tjera.

Kërcënimet për bombë në disa qytete të Serbisë janë marrë në periudhën e mëparshme, ku pas kontrollit të ambienteve u konstatua se ato ishin të rreme.

Ekspertët paralajmërojnë se raportet e rreme i shkaktojnë shtetit dëme të shumëfishta – juridike, ekonomike dhe politike.