Saturday, September 30, 2023

Editorial: Kurti i Sellcës e “Topansko”-s dhe Lëvizja e “kikirikave” të “Mavrovkës”!

Shqiptarët e Maqedonisë së Veriut ndonëse kanë preferenca politike për liderët politik të rajonit, ata nuk vënë në kalkulim fare se kush është prijësi i tyre. Sipas gjitha sondazheve vendore e ndërkombëtare, të pushtetit e opozitës, të majta e të djathta, për shqiptarët e Maqedonisë së Veriut, e në veçanti për shkupjanalinjtë dhe tetovarët – prijës politik i pakontestueshëm është Ali Ahmeti – një figurë emblematike kombëtare.

Ca opozitar të rinj, të cilët ndër-vite falë mëshirës politike të Ali Ahmetit u pasuruan skajshmërishtë, por edhe ca të tjerë të vegjël që dikur kur Ali Ahmeti u jepte ndonjë privilegj të vogël kërcenin me një këmbë nga Reçica e vogël deri në Sellcë, e tani lozin Albin Kurtin e Sellcës dhe “Topansko”-s së Shkupit!

Por, kush është Kurti i Albinit, apo Kulti i Albinit në Maqedoninë e Veriut?

Në Maqedoninë e Veriut, nuk ka një të tillë? Tendenca që t’i kundërvihet krahut të Lëvizjes Kombëtare të Shqiptarëve dhe UÇK-së, që tani është shndërruar në parti politike BDI, është e kot dhe e gabuar.

Ne jemi dëshmitarë se Albi Kurti ka ardhur edhe herë tjera në tubime partiake, por rezultati i triumfit përsëri ka qenë në anën e Ali Ahmetit dhe BDI-së.

Të themi se edhe mund të gjesh një Albin Kurti nga Tetova apo Shkupi, por nuk kemi një lëvizje si “Vetëvendosje!” Lëvizjet e këtyre Kurtave këndej kufirit nuk kanë rrokullis asnjë guri, e jo vetura e të organizojnë demonstrata. Lëvizjet e Kurtave këndej kufirit kanë bagazh tjetër fare! Të kikirikëve dhe “Mavrovkës” së Shkupit.(Indeks.mk)