Saturday, September 30, 2023

Georgiev: Në RMV, nuk mund të ketë Qeveri nëse në të nuk është partia shqiptare që fiton zgjedhjet

Profesori universitarë, Gordan Georgiev në një prononcim për indeks.mk, foli për kërkesën e VMRO-së që BDI-ja duhet të del nga Qeveria.

Sipas profesorit Georgiev, është e pamundur që në Maqedoni të ketë, qeveri mono-etnike.

Sipas tij, edhe pse në asnjë dokument zyrtar e as në Kushtetutë nuk shkruhet, Qeveria në vendin tonë e ka të pamundur të funksionojë pa partinë fituese në bllokun shqiptarë.

Sipas Georgievit, kërkesa e VMRO-së është e padrejtê dhe me bazë populiste.