Treni i udhëtarëve Shkup – Negotinë mbrëmë ka goditur një objekt hekuri i cili ka rënë në shina nga një tren tjetër, gjatë të cilit udhëtarët kanë udhëtuar gjashtë orë. Siç ka sqaruar për MIA negociator Ilija Stamkov, pjesa më e madhe e trenit ka mbetur në tunel vetëm pjesa e përparme ku është kabina e shoferit ishte jashtë

Gjithçka ishte në rregull derisa shoferi i trenit, i cili ka më shumë përvojë dhe po lëvizte ngadalë në tunelin përballë Velesit, nuk e vuri re objektin e hekurit që dyshohet se ra nga një tren tjetër dhe filloi të frenojë, por duke qenë se treni është i rëndë goditëm hekurin. U dëgjuan disa goditje, mendova se mund të na hidhnin nga shina, por ne frenuam dhe pjesa më e madhe e trenit mbeti në tunel, vetëm pjesa e përparme ku është kabina e shoferit ishte jashtë tunelit”, tha Stamkov.

Treni u ndalua dhe sipas informacioneve të pasagjerëve rasti është raportuar në organet e policisë. Por mëdyshja ishte nëse duhet të vazhdonin pasi nga përplasja nuk mund të shihej nëse treni kishte dëmtime.

“Të gjithë filluan të zbrisnin nga treni dhe të bënin panik, ne dolëm tre herë dhe bëmë panik, dy herë na gënjyen se do ikim tani, do ikim tani. Faleminderit shoferit që ruajti qetësinë dhe na shpëtoi të gjithëve me reagimin dhe frenimin e tij të shpejtë. Në stacionin hekurudhor të Negotinës arrita në orën 23, ndërsa nga Shkupi u largova rreth orës 5 të mëngjesit”, theksoi Stamkov