Krahu i armatosur i grupit militant palestinez, Hamas ka thënë se u ka thënë ndërmjetësuesve të Katarit se grupi është gati të lirojë deri në 70 gra dhe fëmijë të mbajtur në Gaza në këmbim të një armëpushimi pesë-ditor.

“Armëpushimi duhet të përfshijë një armëpushim të plotë dhe lejimin e ndihmës dhe ndihmës humanitare kudo në Rripin e Gazës”, tha Abu Ubaida, zëdhënësi i krahut të armatosur të Hamasit.

Sikurse raporton Reuters, ai vazhdoi duke akuzuar Izraelin për “zvarritje dhe shmangie” të çmimit të marrëveshjes.