Furnizuesi i prodhuesve të automjeteve duke përfshirë Tesla, General Motors dhe Volkswagen postoi një fitim operativ të tremujorit të katërt prej 338 miliardë won (252 milionë dollarë), 43 për qind më shumë nga e njëjta periudhë e një viti më parë.

 

 

Kërkesa është përgjysmuar për shkak të rezultateve të dobëta në Evropë
Krahasuar me tre muajt e mëparshëm, është më shumë se përgjysmuar për shkak të kërkesës së dobët për automjete elektrike (EV) në Evropë.

Të ardhurat e saj tetor-dhjetor ranë 6.3 për qind nga e njëjta periudhë e një viti më parë, duke rënë në tetë trilionë won, treguan rezultatet e biznesit të publikuara të premten.

“Tregu global i automjeteve elektrike pritet të rritet me një normë prej rreth 25 për qind këtë vit, i ndikuar nga disa faktorë, duke përfshirë rritjen e parashikuar të tregut të Amerikës së Veriut prej 30 deri në maksimum 35 për qind,” tha LGES në një deklaratë.

 

 

Kërkesa për automjete elektrike dhe çmimet e baterive duhet të bjerë, por vetëm përkohësisht pasi prodhuesit e automjeteve ulin në mënyrë agresive çmimet dhe shpallin modele më të përballueshme, tha një kompani koreano-jugore.

Rënia e çmimeve të metaleve do të ulë koston e baterive
Ata gjithashtu tregojnë për një rënie të vazhdueshme të çmimeve të metaleve, e cila duhet të zvogëlojë kostot e baterive, duke i shtyrë edhe një herë prodhuesit e automjeteve të rimbushin inventarët e tyre.

Faktorët e rrezikut për këtë vit përfshijnë ndryshimet në planet e prodhuesve të automjeteve për ritmin e tranzicionit te automjetet elektrike, rritjen e konkurrencës në Evropë dhe pasigurinë politike, duke përfshirë zgjedhjet presidenciale në SHBA në fund të vitit.

Parashikimet e prodhuesit të automjeteve koreano-jugore pasojnë një paralajmërim këtë javë nga klienti i saj Tesla se pret një ngadalësim të mprehtë të shitjeve këtë vit. Të enjten, Hyundai Motor sinjalizoi gjithashtu një përkeqësim të atmosferës në tregun e automjeteve elektrike.

Nga aty shtojnë se këtë vit synojnë rritjen e të ardhurave prej rreth pesë për qind, kurse shpenzimet kapitale pak a shumë në nivelin e 10.9 mijë miliardë dollarëve të vitit të kaluar.