Kolona e makinave përshkon në mënyrë të pashmangshme në pikën kufitare “Tabanoc”. Kolona shtrihet për kilometra të tërë, ndërsa pritja për hyrjen në Serbi shkon përtej një ore, thuhet nga qytetarët.

Turmat ndoshta janë për faktin se kjo është fundjava e parafundit për kalimin e kufirit me dokumente të vjetra ku nuk shkruan “Republika e Maqedonisë së Veriut”, dhe tashmë nga data 12 shkurt qytetarët që nuk kanë dokumente me emrin e ri dhe nuk mund të dalin vendi.

Kjo situatë është e paraqitur edhe platforma e “Google Maps”.