epa08234042 An elderly person on a stretcher is taken to an ambulance by members of the Italian Red Cross wearing face masks, outside the Codogno Civic Hospital in Lodi, northern Italy, 21 February 2020. Three people in Italy have been reported infected with the novel coronavirus. The first is a man, 38, who is believed to have got the virus after dining with a friend who had come back from China. The man has been admitted to the intensive care ward of a hospital at Codogno near Lodi, in northern Italy. The other two infected are the 38-year-old's wife, a pregnant teacher, who has also been admitted to hospital, and a third person who went to hospital suffering symptoms of pneumonia after having had contact with the 38-year-old. EPA/ANDREA FASANI

Për një javë kanë vdekur dy persona – një vajzë 20-vjeçare nga Shkupi, si dhe një pacient 36-vjeçar nga Demir Hisari.

e cila deri më tani ka regjistruar shtatë vdekje nga kjo sëmundje infektive që nga fillimi i sezonit të gripit.

“Prania e sëmundjeve shoqëruese – hematologjike, kardiovaskulare, obeziteti, dhe nuk janë vaksinuar me vaksinën e gripit sezonal”, thotë IJZ.

Është bërë e ditur se kulmi i të infektuarve nga gripi do të arrihet në fund të muajit shkurt.