Brad Pitt ka fituar raundin e fundit në betejën e tij epike ligjore kundër ish-it, Angelina Jolie, mbi vreshtin e tyre francez prej 500 milionë dollarësh, thanë burimet për Page Six.

Ylli i “Moneyball”, 60 vjeç, ka qenë në gjykatë në Kaliforni dhe në Luksemburg për Château Miraval, duke argumentuar se ai duhet të kishte një interes kontrollues në vresht pasi Jolie, 48 vjeç, i shiti aksionet e saj pa dijeninë e Pitt.

Para se të martoheshin, çifti bleu pronën së bashku, ku Pitt zotëronte 60 për qind dhe Jolie 40 për qind.

Ata u martuan në kantinë në vitin 2014 dhe Pitt i dhuroi Jolie një 10 për qind shtesë si pjesë e dasmës së tyre, duke e bërë atë një vlerë 50-50 kur u ndanë në 2016.

Jolie më pas shiti aksionet e saj, por Pitt ka argumentuar se marrëveshja e saj nuk ishte e vlefshme dhe se ai duhet të mbajë ende 60 për qind të pronësisë.

Një burim i afërt me rastin i tha Page Six: “Ai zotëronte 60 [për qind] dhe ajo zotëronte 40 [përqind]. Kur u martuan, ishte një bisedë ku gjithçka ishte e gjitha me trëndafila [në atë kohë]. Marrëveshja ishte që ajo të merrte 10 për qind prej tij, një marrëveshje 50/50. Ishte simbolike e partneritetit të tyre.”

Megjithatë, Pitt ka argumentuar në gjykatë se marrëveshja e çiftit për 10 përqindëshin shtesë është e pazbatueshme dhe se ai duhet të marrë përsëri përqindjen dhe të mbajë kontrollin e pronës.

Gjykata e Luksemburgut ka vendosur që – tani për tani – 10 për qind i kthehet Pitt derisa të ketë një vendim përfundimtar. “Është si ekuivalenti i ruajtjes … nuk është një vendim përfundimtar.”

Burimi tha, “Për momentin, ai mban një [ndarje] 60/40”, që do të thotë, “ai ruan kontrollin e kësaj deri ndoshta një vit tjetër, ose më shumë”, ndërsa beteja ligjore vazhdon të luhet.