Analisti politik, Arsim Zekolli përmes një rrjetet sociale ka thënë se VLEN është bërë servil i dy partive maqedonase, VMRO-LSDM.

Ai thotë se po zhvillohet plani per sulm dhe anulim te Marreveshjes se Ohrit nga partitë maqedonase me ndihmën e VLEN-it.

“Prej gjitha halleve qe kemi ne kete vend, ja, rastesisht ndodhi që per Neë York Times tamam Balansuesi qenka shkaku per tensione etnike. Jo Cashka, jo Tigrat monoetnik, por Balancuesi. Ore, morona, na urrejne si komb, jo si parti!”, ka shkruar Zekolli.