Home Bota 74 vjeçari akuzohet për vrasjen e gruas për t’ia ndaluar dhimbjet nga...

74 vjeçari akuzohet për vrasjen e gruas për t’ia ndaluar dhimbjet nga kanceri

Një burrë britanik, i cili mbyti gruan e tij të sëmurë përpara se të përpiqej të merrte jetën e tij pasi dyshohet se i kishte kursyer dhimbjen e një sëmundjeje terminale, ka mohuar vrasjen, ndërsa avokatët e tij thanë se po kërkojnë ndryshimin e akuzës në vetëvrasje të asistuar.

David Hunter, 74 vjeç, një minator në pension që jetonte në ishullin mesdhetar me gruan e tij të ndjerë Janice, 56 vjeç, përballet me burgim të përjetshëm në një burg në Qipro nëse dënohet për vrasje, nxitje të debatit publik dhe politik mbi vrasjet për mëshirë, ose përndryshe eutanazinë, në një vend kryesisht të krishterë.

I përfaqësuar nga një panel avokatësh britanikë, Hunter doli përpara një gjykate të Qipros herët të enjten pasi u lirua nga një strukturë psikiatrike në ishull.

Ai ka mohuar vrasjen e gruas së tij dhe avokatët e tij po kërkojnë ndryshimin e akuzës në ndihmë për vetëvrasje. Avokatët e tij thanë se ata kishin qenë së bashku për 56 vjet, por zonja Hunter vuante nga kanceri në gjak dhe donte të vdiste. Hunter u deklarua i pafajshëm për një akuzë për vrasje në Gjykatën e Qarkut të Paphos të enjten.

Avokati britanik Michael Polak, nga organizata Justice Abroad që përfaqëson Hunter, tha: “Ne do t’i shkruajmë prokurorit të përgjithshëm duke kërkuar që ai të shqyrtojë një akuzë alternative për të ndihmuar vetëvrasjen në këtë rast. Në një kohë kur Parlamenti i Qipros po diskuton legalizimin e eutanazisë, dhe duke pasur parasysh rrethanat në këtë rast, ne do të parashtrojmë se asistimi i vetëvrasjes do të ishte një akuzë shumë më e përshtatshme se vrasja që mbart një dënim të detyrueshëm të përjetshëm.”

Avokatët e Hunter thanë se ai ishte përpjekur të vriste veten, por mbijetoi dhe u akuzua për vrasje, të cilën ai e mohon.

Zyrtarët e drejtësisë vendase një muaj më parë urdhëruan që ai të trajtohej në një institucion psikiatrik, nga i cili është liruar, pasi tentoi të mbidozohej menjëherë pasi pranoi se e mbyti gruan e tij.