Home Uncategorized Banka Botërore ndihmon Ukrainën me 3 miliardë dollarë

Banka Botërore ndihmon Ukrainën me 3 miliardë dollarë

Në një deklaratë të përbashkët, drejtuesit e dy agjencive thanë se ishin të shqetësuar nga efektet e mundshme të pushtimit rus në Ukrainë.

Banka Botërore, njoftoi se do të dhuroi 3 miliardë dollarë për Ukrinën në muajt e ardhshëm, duke përfshirë të paktën 350 milion dollarë në javën e ardhshme. Sipas BBC grupi i Bankës Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar po përgatisin një mbështetje financiare për Ukrainën. Në një deklaratë të përbashkët, drejtuesit e dy agjencive thanë se ishin të shqetësuar nga efektet e mundshme të pushtimit rus në Ukrainë.

Ata përmendën rritjen e çmimeve të mallrave, ndërprerjet në tregjet financiare. FMN-ja gjithashtu tha se do të shqyrtojë me shpejtësi kërkesën e Ukrainës për financim emergjent.