Home Bota HEINEKEN, vendos të mos prodhohet dhe shitet në Rusi

HEINEKEN, vendos të mos prodhohet dhe shitet në Rusi

Heineken është bërë e fundit në mesin e markave të mëdha që e kanë ndaluar operimin në Rusi.

Prodhuesi holandez i birrës tha se po ndalon shitjen, prodhimin dhe reklamimin e birrës së saj të markës Heineken atje.

Kjo kompani gjithashtu do të marrë hapa të menjëhershëm për të rrethuar operacionet ruse nga biznesi i saj më i gjerë dhe tha se nuk do të “pranojë më asnjë përfitim financiar neto që rrjedh nga operacionet tona ruse”.

Heineken kishte njoftuar se planifikon që të ndalojë të gjitha investimet dhe eksportet e reja në Rusi, shkruan CNN.

Në një deklaratë të mërkurën, Heineken tha se “po vlerëson opsionet strategjike për të ardhmen e operacioneve ruse”.

“Ne shohim një dallim të qartë midis veprimeve të qeverisë dhe punonjësve tanë në Rusi. Për më shumë se 20 vjet, punonjësit tanë lokalë kanë qenë anëtarë të vlerësuar të biznesit tonë. Mbështetja e punonjësve tanë dhe familjeve të tyre është një parim i qartë ndërsa ne përcaktojmë rrugën përpara”.

Heineken tha se do të rrisë gjithashtu mbështetjen dhe donacionet për OJQ-të që veprojnë në Poloni, Hungari, Rumani dhe Sllovaki e që janë vendet ku janë strehuar shumica e refugjatëve nga Ukraina.