Home Maqedoni Partneri i Taravarit dhe Hoxhës, Apasiev urren gjuhën shqipe

Partneri i Taravarit dhe Hoxhës, Apasiev urren gjuhën shqipe

Sot kur në vendin tonë erdhi edhe një lajm i mirë për shqiptarët, gjuha shqipe është zyrtare në uniformat e policisë ka edhe nga ata që ende anti-shqiptarizmin e shfaqin haptazi.

Është Dimitar Apasiev dhe partia e tij Levica e cila është partnere me Aleancën dhe Besën. Nga kjo parti haptazi e kanë shfaqur urrejtjen për gjuhën shqipe, Kosovën e gjithashtu Apasiev në Kuvend kishte thënë se janë të gatshëm edhe për luftë – duke iu drejtuar kështu kryeparlamentarit Xhaferi.

Gjuha shqipe në vendin tonë është duke u zyrtarizuar çdo ditë e më shumë edhe në institucionet të cilat më herët nuk është njohur fare.