Home Maqedoni Pesë punonjës në ambasadën e Rusisë shpallen “Persona Non Grata ”

Pesë punonjës në ambasadën e Rusisë shpallen “Persona Non Grata ”

Në hapësirat e Ministrisë së Jashtme është ftuar Ambasadori I Rusisë në Shkup, Sergej Bazdnikin, të cilit I është ndarë nota diplomatike, me të cilën, pesë të punësuar në Ambasadën e Federatës Ruse shpallen si të padëshiruar në vend apo “persona non grata” – ka njoftuar MPJ-ja.

Konform informacioneve që janë marrë nga organet kompetente, të lartëpërmendurit kanë kryer aktivitete që janë në kundërshtim me Konventën e Vjenës për marrëdhënie diplomatike dhe brenda pesë ditëve duhet të largohen nga RMV-ja – thuhet në komunikatën e MPJ-së.