Home Maqedoni Sela rikandidon për kryetar partie, aktivistët e quajnë "HAJDUT"

Sela rikandidon për kryetar partie, aktivistët e quajnë “HAJDUT”

Arihet qëllimi i “hajdutëve”

Keto ditë ka pasur nje kampanjë agresive kunder Arben Taravarit nëpër nendeget, degët dhe strukturat e ndryshme dhe aktivist të ndryshëm nëpër të gjitha vendbanimet.Kjo me qëllimin e mbijetesës së klikave të interesit(disa edh ish drejtor ndërmarjesh) të cilët jan paraqitur dhe kan bërë agjitim dhe presion mbi anëtarët e partisë se ardhja e Arbenit në krye të partisë do të jetë gjë e keqe për partinë dhe kan paraqitur Arbenin si njeri “të keq” me fjalet “duhet ta stopojmë ketë të keqe”.Gjithashtu kan bindur dhe kan bërë presion edhe mbi Selën se do ketë përçarje dhe largime nëse Sela në krye të Aleancës vendos Arben Taravarin.

Zijadini dhe Arbeni do duhej ta kishin matur mire cost&benefit në të dyja rastet.Ardhja e Arbenit në krye të Aleancës do të kishte pasojë largimin e një pjese të vogël interesxhinjshë që njihen si “hajdutët” nëpër strukturat e Aleancës, që është një dëm leht i rikuperueshëm, duke marë parasysh besimin e masës intelektuale që kanë në Arbenin dhe gadishmërinë e njerëzve profesionistë dhe me ndikim publik për tu kyçur në një parti të udhëhequr nga ai.Asnjë intelektual nuk kyçet ne një strukturë ku duhet të kalojë filtrat e disa personave mediokër të komprementuar që edhe vetë struktura i thëret “hajdutët.Pastaj duhej të merej parasysh kapaciteti koalicionues i Arbenit për të ardhur edhe në krye të një koalicioni të gjërë anti BDI.
Vazhdimi i Zijadinit do i mbajë ekipin e njohur si “hajdutët” por nuk do të mund të krijojë struktura të mirfillta në asnjë nëndege.Njerzit nuk shohin shpresë që të kycen ne Aleancë dhe ditët në vazhdim do të ketë largime të njëpasnjëshme për shkak të dëshperimit dhe shuarjes së shpresës.Atë që nuk arriti komplet aparati shtetëror (shuarjen e shpresës së popullit) e bëme ne vetë.
Urime Kryetar…çels a ke?