Home Maqedoni Sonte në mesnatë ndërrohet ora

Sonte në mesnatë ndërrohet ora

Sonte ndërrohet ora, meqë i bie të jetë diela e fundit e marsit, pra akrepat e orës do të lëvizin 60 minuta para.

Ndërrimi do të bëhet në orën 02:00 të mëngjesit dhe ora do të shkojë 03:00, duke shënuar kështu fillmin llogaritjes verore të kohës.

Llogaritja verore e kohës fillon çdo fundjavë të fundit të muajit mars dhe zgjatë deri në fundjavën e fundit të tetorit./