Home Maqedoni Sot mbahet seanca e 36-të e Qeverisë, vendoset për këto çështje

Sot mbahet seanca e 36-të e Qeverisë, vendoset për këto çështje

Qeveria e Maqedonisë së Veriut sot do të mbajë seancën e 36-të me radhë.

Sipas rendit të propozuar, mes të tjerash, në seancën e sotme do të shqyrtohet Informacioni për miratim të Plan – Protokollit për pranim, kujdes dhe strehim si dhe rregullimin e statusit të personave nga Ukraina që do të vijnë në Maqedoninë e Veriut si pasojë e luftës dhe personat që gjenden në Maqedoninë e Veriut që nga 24 shkurti, të cilët për shkak të gjendjes së sigurisë nuk janë në gjendje të kthehen në Ukrainë, bëjnë të ditur nga Qeveria, transmeton TV21.

Për shqyrtim është propozuar informacioni për shqyrtim të statusit të implementimit të Kompaktit Global për Migracion në Maqedoninë e Veriut.

Në propozim të Ministrisë për Shoqëri Informatike dhe Administratë, para ministrave do të gjendet edhe informacioni për matjen e cilësisë së punës së institucioneve në përputhje me metodologjinë për vlerësim të indeksit të cilësisë.