Home Maqedoni Transportonte nxënës pa liçencë në Gostivar, policia konstaton dhe shkelje tjera

Transportonte nxënës pa liçencë në Gostivar, policia konstaton dhe shkelje tjera

Policët e SPB Tetovë më (7 mars) nga ora 5:30 deri në ora 10:00, në zonën Tetovë-Gostivar kanë kryer kontroll aksionar të automjeteve që kryejnë transport publik të nxënësve, në të cilat janë zbuluar dhe sanksionuar gjithsej 10 kundërvajtje.

“Dy drejtuesit (GV) kanë vozitur pa certifikatë mjekësore, një automjet (GV) është konstatuar i mbingarkuar, një (GV) nuk ka pasur pajisjet e nevojshme, ndërsa një drejtues (GV) ka vozitur pa provim për shofer dhe pa provim të vlefshëm. patentë dhe pesë drejtues mjetesh janë sanksionuar për kundërvajtje të tjera në trafik. Gjatë kontrollit, dy automjete janë përjashtuar menjëherë nga qarkullimi, ndërsa për të gjithë shkelësit janë përgatitur parashtresat përkatëse”, tha SPB.

Një kontroll i tillë është kryer me datën katër të këtij muaji nga ora 12:00 deri në ora 16:00, me ç’rast janë sanksionuar gjithsej 13 kundërvajtje (Tetova-2 dhe Gostivar-11), kryesisht ngarkesë të madhe të udhëtarëve. Tri automjete janë përjashtuar nga qarkullimi, ndërsa një leje komunikacioni i është hequr përkohësisht.

Aktivitete kontrolli të këtij lloji dhe karakteri janë planifikuar në periudhën e ardhshme, për të kontribuar në sigurinë më të madhe të nxënësve që përdorin transportin publik drejt shkollave dhe shtëpive të tyre, sipas SPB.