Home Uncategorized Ukraina ndalon eksportet e thekrës, elbit, miellit, sheqerit, kripës dhe mishit!

Ukraina ndalon eksportet e thekrës, elbit, miellit, sheqerit, kripës dhe mishit!

Qeveria e Qeveria e Ukrainës ka ndaluar eksportet e thekrës, elbit, melit, sheqerit, kripës dhe mishit deri në fund të këtij viti, sipas një rezolute të kabinetit të publikuar të mërkurën, raportoi Reuters.

Ai do të vendosë sigurinë ushqimore në të gjithë Evropën në fokus të mprehtë, duke çuar në mungesa të drithërave.

Rusia dhe Ukraina së bashku janë përgjegjëse për rreth 30 për qind të eksporteve botërore të grurit dhe elbit, përcjell Klankosova.tv

Ministri i Bujqësisë i Irlandës, Charlie McConalogue i tha RTE se fermerët, shumë prodhues të qumështit dhe viçit, duhet të konsiderojnë rritjen e drithit këtë vit. Ai tha se vendi importon 60 për qind të grurit të tij.

ka ndaluar eksportet e thekrës, elbit, melit, sheqerit, kripës dhe mishit deri në fund të këtij viti, sipas një rezolute të kabinetit të publikuar të mërkurën, raportoi Reuters.

Ai do të vendosë sigurinë ushqimore në të gjithë Evropën në fokus të mprehtë, duke çuar në mungesa të drithërave.

Rusia dhe Ukraina së bashku janë përgjegjëse për rreth 30 për qind të eksporteve botërore të grurit dhe elbit, përcjell Klankosova.tv

Ministri i Bujqësisë i Irlandës, Charlie McConalogue i tha RTE se fermerët, shumë prodhues të qumështit dhe viçit, duhet të konsiderojnë rritjen e drithit këtë vit. Ai tha se vendi importon 60 për qind të grurit të tij.