Home Maqedoni VIDEO | Arifi: Kryetari Kasami duhet të merret me Tetovën, jo me...

VIDEO | Arifi: Kryetari Kasami duhet të merret me Tetovën, jo me mua

Kryetari aktual i Komunës së Tetovës, Bilal Kasami, më së shumti është i shqetësuar për punën e paraardhëses së tij, Teuta Arifi, duke e fajësuar atë vazhdimisht. Pas tre muajsh heshtje për t’i lënë hapësirë ​​kryetarit të ri, sot në emisionin e mëngjesit ka folur ish-kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi.

– Kryetari aktual vazhdon të zhvillojë fushatën zgjedhore edhe pse tashmë është kryetar komune. Më vjen keq për faktin se ai nuk di të përballet me problemet e qytetit që janë më të mëdha, por përkundrazi ai merret me mua. Sa i përket akuzës se kanë qenë 800 persona të punësuar me kontratë, janë bërë pagesa për persona në komisione të ndryshme, por nuk bëhet fjalë për punësime, por për angazhime të kryera për komunën. “Nuk është korrekte të zvarriten kot emrat e njerëzve në publik”, tha Arifi në Brifingun e mëngjesit.

Ajo shton se komunën e Tetovës e ka gjetur në borxhe dhe me atë borxh ka punuar edhe gjatë mandatit të saj dhe këtë menaxhuar dhe nuk ka debatuar se si ka lindur ai borxh sepse qytetarët nuk janë të interesuar për këtë por për funksionimin e qytetit.

– Për shkak të pamundësisë për të dhënë rezultat, ai merret me mua. Merita e tij më e madhe në këta tre muaj është heqja e shtigjeve për biçikleta. Eliminimi i shtigjeve për biçikleta 6 km të gjatë në një qytet të ndotur nuk është një veprim i mirë. Arritja e dytë më e madhe është stopimi i transportit publik të sapofilluar, dhe arritja e tretë është rritja e çmimit të parkingut, për të cilin ai vetë tha në fushatë se do të jetë pa pagesë, thotë Arifi.

Komuna e Tetovës është një komunë e madhe me probleme të mëdha. Arifi thotë se për këtë arsye zgjodhi këto tre muaj për t’i lënë hapësirë ​​kryetarit të ri Kasami që të arrijë diçka.